Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Talent op de Vlucht in Apeldoorn

11 februari 2017 | 20:00 - 23:00

- €8,00

Een jaar geleden pleegde een vluchteling zelfmoord in de noodopvang van Alphen aan den Rijn. Door de zelfdoding liepen de gemoederen hoog op.
Ramez Basheer en Ahmad al Herafi wilden echter een ander geluid laten horen en maakten een theaterstuk om de verhalen van de vluchtelingen voor het voetlicht te kunnen brengen. Met succes. Fada Theatre, dat nu nog steeds zijn basis in Alphen heeft, speelde de afgelopen maanden zo’n 45 voorstellingen door het land gespeeld.

Omdat het precies een jaar geleden is dat de twee ervaren Syrische theatermakers aan hun missie begonnen, wordt opnieuw de voorstelling ‘Talent op de vlucht’ in eigen huis gespeeld.
De voorstelling is op sommige punten wat aangescherpt. Ook is de samenstelling van de groep veranderd. Zo spelen er tegenwoordig vrouwen mee.

‘Talent op de vlucht’ is een bijzondere voorstelling waarin de verhalen van Syrische vluchtelingen worden verteld. Dat kruipt onder je huid. Gevlucht voor de oorlog, gevlucht omdat je je mening niet mag uiten, gevlucht omdat je een christelijk meisje liefhebt… Zulke ontluisterende ervaringen zijn verwerkt in ‘Talent op de vlucht’. De voertaal is het Arabisch; de Hollandse toehoorder verstaat dan ook geen woord. Daar begint de boodschap al: ‘hoe moeilijk is het als je niets van de taal begrijpt’. Dankzij het intensieve (fysieke) spel van de acteurs, komen de sce?nes onontkoombaar tot leven. Ondersteund door de fraaie muziek en een korte Nederlandse tekst op een, komt de boodschap vanzelf binnen.
Na afloop lichten de acteurs met behulp van een tolk het stuk toe en kan het publiek vragen stellen. In de foyer is er daarna ook gelegenheid om persoonlijk met de acteurs te praten.

Gegevens

Datum:
11 februari 2017
Tijd:
20:00 - 23:00
Kosten:
€8,00
Website:
http://fada-apeldoorn.jouwweb.nl/bestellen

Locatie

Christelijk Lyceum Jachtlaan
Jachtlaan 108
Apeldoorn, Nederland